Nicméně, když je něčeho hodně, tak není vyhnutí.

O co jde: Hledám-li něco na svém mobilu, jdu přes Google. Automaticky mi naskočí aktuální „zpravodajství“, ve kterém dominují Parlamentní listy. Vnímám to tak, že jestli do čisté vody přidáte trochu výkalů, je to jednoduše nekonzumovatelné jako celek. Jasně, svoboda slova a nečti, co nechceš. Já však nechci a ono mi to leze samo.

Ptám se tedy ajťáků, poskytovatele, kohokoliv: Co s tím?

A obecně: není tento atak na IQ uživatelů epidemický? Není inflace Klausů, Ovčáčka, Jakla, Žantovského, Spencerové a podobných duševnímu zdraví škodlivá?

Kvůli spravedlnosti podotýkám, že jsem technický a technologický analfabet a věkem senior.

P.S.

E-mail, výše uvedeného znění, jsem poslal kamarádovi, který je ajťák, abych veřejný prostor, byť v tomto případě na privátním blogu, nezamořoval blbostmi. Vyťukal jsem jméno „Samuel“ v adresáři a poslal omylem jinému, také příteli, jenomže vysokoškolskému učiteli. Vzápětí jsem se omluvil. Samuel č. 2 odepsal:

Fedor, nevadí, aj tak som neporozumel - asi je to z väčšej diskusie. Ak je to však o tom, že na inernete nájdeš všetko, hovno aj diamanty, tak rezignácia je na mieste. Nedá sa s tým totiž nič robiť a demokracia trpí, ak nedotrpí kompletne. Aspoň vidíš, že väčšina je zblbnutelná, a že svíň je a bolo viac ako kultúra chce pripustiť. A ajťáci sú poslední, čo by ťa uchlácholili. :)
Ciao
‎Samo