„Dobrý den, Fedore, obracím se na Vás za organizátory akce Proč? Proto!, která proběhne ve středu 10.května v 18.00 na Václavském náměstí, s nabídkou nebo spíše prosbou, jestli byste měl zájem podpořit nás mezi řečníky. Jedná se o narychlo svolaný občanský protest proti duu Zeman-Babiš. Už nyní máme potvrzenou cca pětitisícovou účast, ale potenciál je asi trojnásobný. Zrcadlové akce budou i v Brně, Olomouci, Liberci, Plzni, Českých Budějovicích a snad přibudou další. Všichni organizátoři jsou pouze aktivní občané, nejedná se o podporu žádného politika nebo předvolební kampaň, je to akce čistě na podporu demokracie.“

Odepsal jsem: Ve středu 10.5. jsem v Bratislavě na dávno domluvené diskusi. Zrušit to nelze. Nicméně, na akci "Proč? Proto!" chybět nechci a na tribunu adresuji:

Miloši Zemane a Andreji Babiši, děkuji vám, že jste se veřejně a v přímém přenosu svlekli donaha! Dokázali jste mě, sedmdesátníka, opět postavit na nohy a zmobilizovat do akce! Nechci, aby mé děti a vnoučata žili ve vaší firmě, dotované čínským kapitálem a ruskými zájmy! Proč? Proto!